Että mua oikeesti sylettää olla töissä. Nyppii ihan kaikki. Ja väsyttää. Kesä pitäs perkele olla täysin vapaa meille vanhoille kotkille. Antas nuorien ja ahkerien juosta ja häärätä. Mulla oo niinku mitään mielenkiintoo tähän.

Ystäväpariskunnan tilanne... eli rouva sai kämpän, jonne muutaman kerran soutamisen ja huopaamisen jälkeen muutti. Mies oli muuton tapahtuessa mökillä n. 350 km:n päässä. Iloinen oli ihmisen reaktio, kun mökiltä kotiin tuli. Olisin tuosta ilmeestä ollut valmis maksamaan melko paljon. Tuo mies oli ajanut vaimonsa oikeasti hulluuden partaalle, vaimo sai melkoiset diagnoosit ja lähetteen silmänkääntöterapiaan. Mies ei ole ollut muhun missään yhteydessä, hänelle olen epätoivottu henkilö, jota en sure. Vaimon kanssa olemme päivittäin tekemisissä ja hänen henkinen olonsa paranee päivä päivältä, mutta terapiaan menee kyllä, siellä syvällä pohjalla on vanhoja raskaita asioita, jotka tän narsistipaskan aikana on pulpahtanut pintaan. Mitä en suinkaan ihmettele. Mulle oli oikeasti melkoinen järkytys kuulla, että tämä narsistipsykopaatti panee vaimoaan tämän nukkuessa. Tätä ei tapahtunut kertaa eikä kahta, vaan oli enemmänkin säännöllistä toimintaa. Joten ihmekkös tuo, että raiskauksen uhrin kroppa rupee oireileen... Että se mies on sairas. Elukkana se luokiteltaisiin pysyvästi luonnevikaiseksi ja lopetettaisiin. Mies majailee mökillä, kun hänen työt alkavat täälläpäin elokuun puolivälissä. Tarkoituksena kun näyttäisi tällä psykopaatilla olleen siis koko ajan saada nainen ja hänen lapset muuttamaan tännepäin. Hänhän ei siis ollutkaan irtisanoutunut työpaikastaan täältä, ottanut vaan pidemmän palkattoman. Hänellähän ei siis ollut tarkoitustakaan sopeutua sinne kauas, naisen luokse. Ja tämä mies on ollut ystäväni...

Eipä ole enään, eikä millään tavalla voi luikerrella takaisin. Guruun sen sijaan on ollut yhteydessä, kun on sähköteknistä apua tarvinnut. Gurulla on säilytyksessä joitain narsistin tavaroita, joten oletan, että myös tämän takia on guruun yhteyksissä. Minä puolestani odotan sitä sähköpostia. Mielenkiinnolla. Vaimon suunnitelmissa on laittaa avioeropaperit vireille heti, kun tietää miehen aloittaneen työnsä täälläpäin. Kummallista kyllä, tuolla narsistilla on sellainen kuva, että he elävät edelleen täydellisessä parisuhteessa ja koska vaimo on päästään sairas nyt, hän armeliaana ihmisenä ymmärtää tuon äkkipikaistuksissa tehdyn lemmenpesästä muuton. Ja melkein samaan hengenvetoon narsisti kertoo kuinka rouvaansa rakastaa ja kaipaa, ja kuinka kaikki vielä hyväksi kääntyy kun vaimon pää saadaan kuntoon. Ja miten hän kaikki vaimonsa tekemät vääryydet jalomielisesti anteeksi antaa yhteisen rakkauden tähden. Vittu oikeesti, ettette pysty oikeesti ymmärtään miten stanan sairas yksilö on kyseessä. Hän itse on uhkaillut erolla, jättämisellä ja muulla sellaisella. Hän itse on aina riidan aikana pakkaillut tavaroitaan ja lähtenyt lätkimään. Kesäkuussa pariskunta kävi keskusteluja tilanteestaan ja tässä he yhteistuumin päätyivät avioeroon. Asioista sovittiin ja asioita järjesteltiin. Mutta kas kas... sitten iski narsistin luonne kehiin. Kertakaikkisen turhauttavaa. Vaimohan ei puhu miehelleen, ei tekstaa, ei niinku mitään. Mutta mies se laittaa paskalla käynnitkin tekstarilla rakkaalle vaimolleen.

Tänään tuo narsistipaska menee vaimon kotikonnuille, kun vaimon nuorimmalla lapsella on synttärit. Miestä ei ole kutsuttu. Hänelle ei ole edes kerrottu, missä vaimo nykyään asuu. Todennäköisesti mies yrittää mennä appivanhemmilleen, josta todennäköisesti soitetaan välittömästi poliisit paikalle. On mies sen verran appivanhempiaan uhkaillut, huutanut ja haukkunut. Vaimolla ei todellakaan ole mitään mielenkiintoa tai tarvetta miestään nähdä. Ei nyt, ei koskaan.

Vaimon puolesta olen todella onnellinen. Hän saa elämäänsä pienin askelin järjestykseen. Ei tarvitse miettiä menemisiään ja sanomisiaan, analysoida niitä ja vatvoa tuntikausia ja-sanan paikkaa lauseessa. Ei tarvitse tuntea syyllisyttä ja palan tunnetta kurkussa, kun mies kurmoottaa henkisesti lapsia. Siinä talossahan miehen tahto oli laki, johon vaimon lasten oli taivuttava. Miehen lapset, valitettavasti perineet päävikansa isältään, saivat tehdä ja mellastaa miten tahtoivat. Naisen lapset kärsivät mitä ihmeellisimmistä säännöistä ja niitä rikkoessaan saivat mielikuvituksellisia rangaistuksia. Sen lisäksi, että mies on psykoottinen narsisti, hän on lisäksi sairas sadisti. Aivan uskomaton ihminen.

Tiesinhän minä, että mies poikkeava on. En häntä nyt ihan kuitenkaan niin sairaaksi tiennyt. Hävettää tunnustaa. Ikipäivänä en kenellekkään naiselle tuollaista kusipäätä mieheksi soisi. Nuo pitäisi tappaa jo kehtoon...

Ruokis.