Nonniiiiiiiiiiin... olen teille kertonut tästä toisesta työstä eräällä yksityisellä hoivakodilla. Ehkä olen saattanut mainita, että kyseistä paikkaa vaivaa krooninen työntekijäpula. Eräs työntekijä tuossa alkukuussa lopetti työt ja siirtyi elämässä eteenpäin. No, tämä siis konkreettisesti pahensi hoitajatilannetta entisestään. Jotenka viime viikolla mennessäni iltavuoroon, havaitsin keittiöhommissa uuden ihmisen. Kävin kättelemässä tämän rouvashenkilön, kutsuttakoon häntä tässä nimellä psyko. Kättelytilanteessa oli jotain kummallista, en osannut kuitenkaan sormella osoittaa mitä. Psyko oli kotiin lähtemässä, joten tervehdysten lisäksi emme muita sanoja vaihtaneet. Iltavuoroon vaihtui koko väki, joten psykosta ei keskusteltu. Lauantai mulla oli siis ns vapaapäivä (Fight oli mahtava, valitettavasti Välimäki ei päässyt ottelupainoon, joten ottelu peruuntui...), joten tutkalleni ei tallentunut mitään. Sunnuntaina oli sitten työpäivä. Ja sillon rupes kuuluun. Sattui keikkalaiseksi silloin sellainen ihminen, joka on tämän psykon kanssa ollut muutamassa muussakin työpaikassa. Jokaisesta paikasta tämä 64-vuotias kodinhoitaja on "potkittu" pihalle joko lääkkeiden varastamisesta, asiakkaiden pahoinpitelystä tai muusta edellisen kaltaisesta syystä. On haastanut entisiä työnantajia oikeuteen milloin mistäkin syystä. On vainonnut entisiä työtovereitaan siviilielämänkin puolella. Ja sokerina pohjalla... hän on tämän jokunen aika sitten mediassa esiintyneen tappaja-hoitajan äiti. Että kerralla koko sarja. Vittu mitä säkää???

Eilen illalla olin siis tämä psykon kanssa itse ensimmäistä kertaa samassa vuorossa. Ja voin sanoa, että mulla oli leukaperät kipeet ja kireet kun töistä pääsin. Meille on ohjeet annettu, "ettei saa olla tietoinen, mutta pitää olla perkeleen tarkkana". Huaks. Minä hymyilin ja olin niiiiiiiiiiin vitun ystävällinen kuin suinkin. Miten totaalisen rasittavaa olla väkisin jotain mitä ei ole. Siis pakotetusti ystävällinen. Argh. Varovaisesti olen tehnyt nimen perusteella tiedusteluja tästä psykosta ja toden totta, useat tietolähteeni useasta kaupungista vahvistavat tämän ihmisen vaarallisuutta, arvaamattomuutta, häikäilemättömyyttä ja silkkaa pahuutta. Talon johtajatarhan ei ollut tietoinen taustoista palkatessaan tämän ihmisen. Niin oli epätoivo suuri, että kuka tahansa kynnelle kykenevä palkattiin. Ja näin myös tehtiin. Johtajatarta en ole nähnyt, mutta tunnen hänen sielunmaisemansa sen verran hyvin, että varmasti on oksentanut verta puhjenneen mahahaavan vuoksi asian tiimoilta. Eli nyt me muut kuljemme varpaillamme, katselemme syrjäsilmällä ja odotamme. Raskasta.

Ja niinkuin teeskentely ei olisi tarpeeksi raskasta... siitä eilisillasta piti sanomani. Vittu sentäs, kun ei edes nostaa osata. Tuon ikäinen ihminen ja muka hoitotyössä ollut. Asukkaita nostetaan miten sattuu, yleensä vaatteista roikottamalla!!! Hitaasti hipsuttavat mummot "vauhditetaan" pytylle ja sänkyyn niin, ettei paita persettä tavoita. Argh!! Ja monia muita asioita pistin sen 5 h:n aikana merkille, jotka jo saivat mahaportin päästämään sappinesteitä nieluun. Mutta suoranaista pahoinpitelyä ei vielä tapahtunut. Olis tänään taas ilta, mutta psyko pääsee kotiin tullessani... ei tartte kattella sitä. Niin ja sitten tästä hänen luonteestaan... oman egon pönkitys, oman erinomaisuutensa vuolas esittely, kulkee perässä ja kälkättää, "tarra"-persoona, kyselee ja utelee antamatta itsestään mitään. Näitä kuulemiaan asiota käyttää häikäilemättömästi hyödykseen ja kääntää puheet itselleen edulliseen asentoon. Näiden muutaman työvuoron aikana on ehtinyt kanslian penkoa niin perusteellisesti, että hänellä on tieto siitä, paljonko asiakkaan vuorokausimaksu tässä hoivakodissa on!!! Kerrassaan mielenkiintoinen persoona siis kyseessä. Vittu. Sen verran muiden likkojen kanssa on ollut puhetta, että tuohan ei tuonne jää. Jollain tavalla, ennemmin tai myöhemmin...

Taas työt häirii...