Just ei pysty muistaan, että kerroinko teille tuosta auto-ongelmasta. Siis tuosta käytössä olevasta autosta. Kun sitä ei sitten yours truly kerenny katsastaan ajallaan... No niin, guru siis sai viime viikon to vihdoin mun kikottimen kuntoon. Pe-aamuna soitteleen paikallisia katsastuskonttoreita läpi ja aikaa varaamaan. Sainkin sellaisen klo 15.30.

Kauhun sekaisin tuntemuksin siis ajoin katsastuskonttorille. Olin ihan varma, että kikottimesta löytyy huolella vikaa, onhan se ressukka jo 10 vuotta vanha. Luukulla virkailija kysyi, että tahdonko mennä mukaan katsastukseen, no en tahtonut. Ojensin avaimet ja kävin istumaan kahvia juoden. Tovin kuluttua tuli mies, sanotaanko häntä vaikka Heikiksi, otti tiskiltä avaimet ja rekisteriotteen. Ajoi auton halliin ja aloitti sen syynäämisen. Sivusilmällä toimitusta seurasin kylmän hien valuessa niskasta selkään. Reilun vartin päästä hallin ovi aukeaa ja Heikki viittelöi mulle. Voi vitun vitun vittu... ajattelin ja kipitin miehen perään. Noiden muutaman askeleen aikana muutuin "täydelliseksi naiseksi". Kysyin niin naismaisella äänellä kun äänihuulistani suinkin sain ulos, että "löytyikö siitä IHAAAN hirveesti vikoja?" Hetken Heikki nieleskeli ja aivan selkeästi hämillisen oloisen vastasi, ettei siitä nyt ihan kamalasti vikoja löytynyt. Valoissa vähän jotain. Johon minä naismaisesti taivastelemaan, että voi että sentään... samaan hengenvetoon tietenkin kysyin, että montako kohtaa korjauskertomuksessa mahtaa olla. Nooh, jossain takapään ripustuksessa on vähän väljää, muttei hän nyt siitä viittiny autoa reputtaa. Ja minä tuotakin taivastelemaan naisäänellä... Heikki kysyi, että olenko huomannut, että auton katsastus oli vähän myöhässä... ai stana... nyt piti jo vähän räpsyttää silmää ja runsas sanaisesti vuodattaa rikkoutuneen virtalukon ongelmia ja varaosien sopimattomuutta ja korjausmiesten hitautta ja niinku ihan kaikkee. Heikillä silmät suureni kun katsoi minuun... voivotteli oikeen, että ompa mulla ollu kerrakseen riesaa moisesta asiasta. Heikki ojensi auton avaimet mulle, silmät suurina minä naismaisesti kysymään, että voiko tällä nyt ollenkaan ajaakkaan kun valot on miten on ja siellä pepussa on sitä väljää. Häkeltyneenä Heikki nyökkäili ja sanoi, että voi ajaa, mutta varmasti se ripustus kannattaisi ens katsastukseen korjata. Ja minä vuolassanaisesti kovasti kiittelin, istuin autoon ja ajoin auton hallista pihalle, naismaisesti...

Vittu. Sydän pamppaillen ajoin läheisen kaupan pihaan, sammutin auton ja nauroin aivan hysteerisesti. Jos guru olis nähny tuon suorituksen, se olis pyöriny pitkin hallin lattiaa nauraen ittensä ihan tärviölle. Mut hei, näissä asioissa kaikki on sallittua. Vittu mulla oo just nyt rahaa laittaa autoon... katsastuskin pakokaasutesteineen makso 63 e. Että silleen... Enkä muuten hävennyt kanamaisuuttani pätkääkään. Eikä edes nolota tunnustaa sitä.

Viime vuonna katsastin gurun toisen auton. Menin halliin mukaan ja olin oma itseni eli välillä jopa katsastusmiehen kommentoidessa sanoin jotain sellaista takas, että mies ymmärsi mun tietävän autosta muutakin kuin bensatankin korkin. Eikä meinaan menny gurun auto läpi... Otin opiksi, kerrasta.

Eilen illalla oli jotenkin niin kylmä olo, oli ihan pakko laittaa jopa sukat jalkaan. Kesällä!! Rakastin sohvaa ja kattelin telkkua. Erityisesti nautin Jeevsistä, huaks. Pidän kovin sen tyylisistä ohjelmista. En tiedä miksi. Ai niin, eräs ystäväni on hurahtanut opiskelemaan karmaa. Yep yep. Asiasta piti sitten hitusen vääntää, kun ko kaveri sekottaa suvereenisti mielessään eri "uskontokuntien" karmat keskenään. Eli ottaa osan taolaisesta karman käsityksestä, sit osa tulee hinduilta ja osa buddhisteilta. Meinas tulla melkein riita, kun sanoin, että jokaisella "uskontokunnalla" on hitusen toisistaan poikkeavat käsitykset karmasta. Ei menny perille. Käskin vittu kuuklettaan aiheen. Näin vissiin teki, kun ei ole ottanut sen jälkeen yhteyttä. Hah hah haa... Joskus nyppii pientä ihmistä tuommonen asioiden sekottaminen. Perkele, perehtyis ensin asiaan kunnolla ja kaikilta kanteilta, ennenkö rupee mun kanssa asiasta stana kinaamaan. Pitäs kuitenkin tuonkin ihmisen tietää, että mulla on usean vuoden kokemus karmasta ja erityisesti buddhalaisesta karman käsityksestä. Eilen, asiasta kukkamultaan, tuli tv5:lta mielenkiintonen dokkari qi:stä. Harmittaa vaan, etten ihan alusta lähtein nähnyt. Loppu yhdentoista jälkeen vasta. Miksi kaikki tommonen mielenkiintonen tulee aina niin myöhään. Qi on mielenkiintoinen ilmiö, kaikkine eri ilmentymismuotoineen. Ja mikä musta on mielenkiintoista, niin ihmisten suhtautuminen qi:hin. Toiset uskoo, tuntee ja "manipuloi" qi:tä, toiset pitää sitä aivan huuhaana. Mutta niinhän se on, mitä et voi koskea, maistaa, haistaa tai tuntea...

Ei stana, kahvia... menee liian syvälliseksi...